edunext

tanulás, másképp.

Női asztronautáról adott ki képregényt a NASA
2023. Nov.13.

Női asztronautáról adott ki képregényt a NASA

Szerző: Edunext

Az első nő bemutatja azokat a valóban létező technológiákat is, amiket a NASA alkalmaz, a képregényen kívül pedig egy alkalmazást is fejlesztettek, aminek a segítségével virtuális környezetben felfedezhető a Hold felszíne, megtekinthetők az űrkutatás legújabb innovációi és a NASA 3D-s modelljei.

Az első nő címmel indított képregénysorozatot az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA). A képregény Az álomtól a valóságig című első része Callie pályafutását követi nyomon, aki a történet szerint az első nő a Holdon.

– Callie és a hűséges robot társa, RT számos akadályt, csalódást és tragédiát legyőznek a hosszú út során. Callie a gyermekkori űrutazási álmaitól kezdve az űrhajósjelölt kiválasztásáig elkalauzol bennünket a Holdra vezető útján

– olvasható a NASA honlapján, ahol egyébként külön bemutatják a náluk tevékenykedő hölgyeket a fiatalabb generációk számára inspirációként.

Az első nő mindemellett bemutatja azokat a valóban létező technológiákat is, amiket a NASA alkalmaz, a képregényen kívül pedig egy alkalmazást is fejlesztettek, aminek a segítségével virtuális környezetben felfedezhető a Hold felszíne, megtekinthetők az űrkutatás legújabb innovációi és a NASA 3D-s modelljei.

– Mint légierő pilóta és űrrepülőgép parancsnok, azonosulni tudok azzal a kihívással, amelyekkel Callie-nek szembe kell néznie a történetben. Ez az interaktív alkalmazás lehetővé teszi, hogy mások is megtapasztalják az életet az űrben

– mondta Pamela Melroy igazgatóhelyettes.