edunext

tanulás, másképp.

Mit tanulhatunk az erdőtől?
2024. Feb.13.

Mit tanulhatunk az erdőtől?

Szerző: Edunext

Ingyenes erdőpedagógiai foglalkozást indítanak az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdei Iskolák szervezésében, hogy segítsék a diákok környezeti nevelését. Még lehet jelentkezni!

Mi történik a lehullott ágakkal, és milyen állatok élnek az erdőkben? Milyen szerepet játszik az erdő a Föld vízháztartásában vagy a levegő körforgásában? Mit ad nekünk az erdő? Mit tanít nekünk az erdő a fenntarthatóságról? Mit csinál egy erdész? Hogyan viselkedjünk az erdőben?

Mit tanulhatunk az erdőtől, mint életközösségtől?

– ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ az általános iskolás diákok a tavasszal induló Iskolában az Erdő Program foglalkozásain.

Erdőben lenni jó, kirándulhatunk, feltöltődhetünk és megfigyelhetjük a természetet. De azt is érdemes tudnunk, hogy az erdő nem egyszerűen egy fával borított terület, hanem egy összetett életközösség.

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdei Iskolák által létrejött ingyenes programjának célja ennek a rendszernek a megismertetése és megszerettetése a gyermekek körében a környezeti nevelés erősítésével, az erdőpedagógia módszereivel.

A diákok környezeti nevelését minősített erdőpedagógusok segítik majd.

A foglalkozást 20-30 fős általános iskolás csoportoknak fogják megtartani, ahol játékos erdőpedagógiai módszerekkel ismertetik meg a tanulókat az erdőkkel kapcsolatos fontos információkkal és nevelik őket a fenntarthatóságra.

Az ingyenes erdőpedagógiai foglalkozásokat a hazai köznevelési intézmények bármelyike megigényelheti a 6-14 éves korosztályok számára.

Jelentkezni itt lehet még február18-ig!